Madkultur - værsgo

Madkultur - værsgo

Madkultur værsgo ser på livet og verden med udgangspunkt i det elementært nødvendige vores daglige føde. 

Bogen og hjemmesiden indbyder læserne til at beskæftige sig med fænomenet mad og med madens mange betydninger. 

Her finder du  

-    madhistorie fra oldtid til nutid med udvalgte kilder at tygge på 

-    billedstof og tekster til et kulturmøde med Slaraffenland  

-    indføringer i madens og måltidets mikro- og makrosociologi og 

-    mere viden om kulturantropologiske og historiefaglige tilgange madens komplekse univers.

Kort fortalt får du guf og gode kalorier til selvstændige studier og til undervisningen i almen studieforberedelse, kultur- og samfundsfaggrupperne samt ikke mindst i historie og kulturforståelse haps, haps, haps.

Læs mere om disse muligheder i vejledningen her på hjemmesiden værsgo! 

Madkulturens livsvigtige og betydningsladede felt er ikke blot natur eller kulturelt forarbejdet (læs: tilberedt) natur. Madens betydninger og beskæftigelsen med den spænder langt videre og involverer undervejs ikke blot hverdags- og produktionslivet, men optager såvel natur- som menneske- og samfundsvidenskaberne.

Kødet, brødet og olivenolien er altså ikke blot føde men også symbolladede størrelser, der indgår i hverdagslivet, angår hele det globale verdenssamfund og sætter sig spor i både de store religioner, i myter, global storytelling og i vores mere jordnære fortællinger om livet og verden. 

Køb bogen

Se alle 1
Madkultur
Denne bog ser på fænomenet mad ud fra forskellige optikker....
Læg i kurvGå til kurv