Jagten på kemikalierne

Åbn undermenuer...

Fra losseplads til genbrug – cirkulær økonomi

Du kender det selv. Når den nyeste version af smartphonen lander på markedet, begynder du at tænke over, hvornår du skal skifte den gamle ud. Når garderobeskabet begynder at kede dig lidt, er der ikke langt til en shoppetur. Og maden i køleskabet når nogle gange at blive rådden og må smides ud. Samtidig ryger store mængder emballager fra vores dagligvareindkøb lige ud i skraldespanden. Vi køber og smider væk som aldrig før. Råstoffer udvindes, forarbejdes, forbruges og smides væk som affald.

Denne lineære økonomi bygger på store mængder af billige, lettilgængelige materialer og energi. Og den holder ikke i længden. Det har EU indset og er derfor begyndt at arbejde for at fremme en cirkulær økonomi, hvor vi genanvender ressourcerne så meget som muligt. Samtidig vil flere og flere gerne genbruge, reparere og mindske madspild, og det giver både liv til nye græsrodsinitiativer og forretningsidéer.

Læs videre, så får du:

  • konkrete eksempler på, hvad EU planlægger på området
  • syn for sagen, når politikeren, ngo’en og virksomheden fortæller, hvad de mener EU skal gøre, og hvordan de selv arbejder for at skubbe beslutninger i forskellige retninger og hastigheder
  • ideer til, hvor du kan finde mere viden
  • spørgsmål og krydsord

Du læser: Fra losseplads til genbrug

Mode og junk

Klodens nye plage