Forlaget Columbus

Jagten på kemikalierne

Hvad er cirkulær økonomi?

I den cirkulære økonomi har man forsøgt at tænke vores forbrug i cirkler med sigte på, at produkterne forbliver i brug så længe som muligt. Vi skal i højere grad udnytte ressourcerne, så vi ikke står med så enorme og uoverskuelige affaldsmængder, som vi gør i dag. Det gælder især elektronik og de metaller, som er essentielle bestanddele i for eksempel mobiltelefoner og tablets. Men også olie, som for eksempel bruges til at producere plastik, vil i løbet af en årrække slippe op, hvis ikke vi får ændret vores forbrugsmønster. Derfor har cirkulær økonomi et meget stærkt politisk fokus, både herhjemme, i EU og globalt. Desuden arbejder mange virksomheder allerede med området, da de ser gode fremtidsperspektiver i det.

Lineær og cirkulær økonomi.
Kilde: http://www.europarl.europa.eu/thinktank/infographics/circulareconomy/public/index.html

Cirkulær økonomi handler typisk om at genbruge materialer. Men en anden måde at løse problemet med de store affaldsmængder på er at designe produkter, som kan repareres eller opgraderes, så vi bliver ved med selv at bruge dem. Og de skal være af så god kvalitet, at man ønsker at sælge dem videre, i stedet for bare at smide dem ud. Den tankegang hænger altså sammen med cirkulær økonomi og kan blive interessant for virksomheder, som ønsker at gå den vej.

Video: Laila Hopen Marmetschke (BASF)

For den tyske kemikalievirksomhed BASF giver det god mening at fokusere på cirkulær økonomi.  Det fortæller kommunikationschef Laila Hopen Marmetschke.

Du læser: FRA LOSSEPLADS TIL GENBRUG

Du læser: FRA LOSSEPLADS TIL GENBRUG

- cirkulær økonomi

MODE OG JUNK

MODE OG JUNK

- hormonforstyrrende stoffer i hverdagen

KLODENS NYE PLAGE

KLODENS NYE PLAGE

- plastik

BUSINESS

BUSINESS

- EU-drevet forretning

Jeg handler som

Skole

Forlaget Columbus

Offentlig institution
(for skolens ansatte)

Privat

Forlaget Columbus

Privatkunde
(privat, studerende
og virksomhed)