Jagten på kemikalierne

Åbn undermenuer...

Mode og junk - hormonforstyrrende stoffer i hverdagen

Døgnet rundt er du i berøring med mange forskellige kemikalier, som forstyrrer hormonsystemet i din krop. Stofferne gemmer sig i mad, cremer og tøj. Og en lang række studier viser, at effekten er værre, når du bliver udsat for flere hormonforstyrrende stoffer på samme tid – den såkaldte cocktail-effekt. 

Men hvorfor og hvordan havner de overhovedet i din jakke, pizzabakke eller mascara? Svaret finder du i EU-lovgivningen og de forskellige institutioner og processer, der har afgørende indflydelse på, hvad virksomheder må tilføre i forbrugerprodukter – og som i sidste ende påvirker dig og din hverdag. Den del har Danmark normalt ikke selv magt over, men vi har i enkelte tilfælde valgt at lave særlovgivning. Samtidig arbejder de danske EU-parlamentarikere i Bruxelles for at påvirke kemikaliepolitikken i EU.

Læs videre, så får du:

  • konkrete eksempler på, hvordan EU styrer kemikalieområdet
  • syn for sagen, når politikeren, ngo’en og virksomheden fortæller, hvad de mener EU skal gøre, og hvordan de selv arbejder for at skubbe beslutninger i forskellige retninger og hastigheder
  • ideer til, hvor du kan finde mere viden
  • spørgsmål og krydsord

Du læser: Mode og junk

Fra losseplads til genbrug

Klodens nye plage