USA's udfordringer

Åbn undermenuer...

Links

Links til supplerende materiale der kan støtte eller perspektivere arbejdet med USA's udfordringer

Hjemmeside der rummer informationer om en meget stor undersøgelse vedr. amerikansk national identitet. Kort og godt undersøger projektet, hvad det vil sige, at være amerikaner.

Kort radioindslag på stationen NPR om amerikansk kultur, integration og integrationsformer i det amerikanske samfund.

Amerikansk opslagsværk med en rimelig beskrivelse af amerikansk nationalisme.

Interessant artikel om, hvad der skaber det særligt ved USA af Minxin Pen.

Kort artikel af Poul Pillar omkring forskellen på henholdsvis patriotisme og nationalisme i Amerika.

Et ca. 55 min. langt interview med Professor Jack Citrin om nationalisme, cosmopolisme og amerikansk national identitet.     

Interessant rapport fra september 2012 fra det anerkendte PEW forskningscenter om amerikanernes brug af sociale medier under og op til præsidentvalget 2012. På samme side findes også linket til den forrige undersøgelse fra februar 2012 om samme emne.

En undersøgelse over amerikanernes holdning til samtlige vigtige udenrigspolitiske brændpunkter (geografisk) og globale emner over de seneste 20 år foretaget af verdens største tænketank, The Carnegie Endowment for International Peace i samarbejde med Pew.

Er en undersøgelse fra Carnegies økonomiske ugebrev, der viser hvad USA’s valg har af konsekvenser for resten af verdens økonomi.

Den liberale (centrum-venstre) tænketank Center for American Progress har udarbejdet et kort og en tekst, der viser, hvordan den demografiske udvikling i USA fremover vil fortsætte med at give ”ikke-hvide” vælgere (”people of color”) mere og mere indflydelse på de amerikanske valg. På websiden kan du klikke videre til andre tekster om race i USA.

På denne hjemmeside, ”Saving the American Dream”, kan du finde materiale fra den konservative tænketank, The Heritage Foundation, der i et stort projekt har analyseret, hvordan ”den amerikanske drøm” kan realiseres og genskabes. Projektet dækker mange områder bl.a. statsgælden, underskuddet, de sociale programmer Medicare og Social Security, skattepolitik, offentligt forbrug fordelt på aldersgrupper.

Er en artikel fra det konservative tidsskrift, ”National Journal”, der diskuterer problemer med USA’s innovation grundet immigrationspolitikken. På denne side, der stammer fra den borgerlige tænketank, the Cato Institute, kan du finde mange flere links om immigration i USA.

På centrum-venstre tænketanken New America Foundations hjemmeside kan du ofte finde nye indlæg om aktuel amerikansk politik i form af artikler og videoklip.

På New York Times-journalisten og den selverklærede tal-nørd Nate Slivers blog ”FiveThirtyEight” kan du altid finde Silvers nyeste fortolkninger og udregninger af de nyeste opinionsundersøgelser og valgstatistik.

http://www.drudgereport.com/
På den konservative blogger og enfant-terrible Matt Drudges kampagne-hjemmeside kan du være sikker på at finde det nyeste konservative sladder om politik – også meget kulørt, som du ikke kan finde andre steder i de amerikanske medier. Så tag det med et gran salt, og brug aldrig the Drudge Report som eneste kilde til noget, du selv skal skrive.