Studieretningsprojekt (SRP) 2020

- inspiration til proces, emner og metode

Hvordan kommer man sikkert i mål med sin SRP? Hvordan får man fagenes metoder i spil, og hvad kræver det at lave et godt mundtligt forsvar? Vi har samlet noget inspirationsmateriale både på tværs af fag og til arbejdet med fagene selv.

Sådan skriver du SRP

Sådan skriver du SRP hjælper eleven med både proces og produkt under fremstilling af studieretningsprojektet efter læreplanen fra 2017.

Sådan skriver du SRP bryder arbejdsprocessen ned i overskuelige bidder og tydeliggør, hvordan man griber hver enkelt del an. Dermed får elever på alle niveauer et nyttigt værktøj, når de skal skrive og forsvare studieretningsprojektet ved den mundtlige prøve

 

 

 

 

 

 

Metodebogen - samfundsfag A

Hvordan bruger man samfundsfaglig metode, og hvad vil basal videnskabsteori konkret sige i en samfundsfaglig undersøgelse?

Metodebogen giver både en grundig indføring i samfundsfaglige metoder og basal videnskabsteori, og et kapitel behandler SRP med samfundsfag med både praktiske anvisninger og konkrete eksempler.

 

 

 

 

 

 

 

Sociologi i virkeligheden

Lær af de bedste: Sociologi i virkeligheden præsenterer 12 eksempler på, hvordan studerende valgte emne, teori og metode i sociologiske undersøgelser. Bogen giver en "hands-on"-introduktion til forskellige metoder i forbindelse med undersøgelser om alt fra smiley-kommunikation til natklubber.

OBS: Bogens forfattere arrangerer workshops om opgaveskrivning. Kontakt forlaget for at lave en aftale.

 

 

 

 

 

 

 

At skrive historie

Selvom historie ikke har nogen skriftlig eksamen, er faget en klassiker i SRP.

At skrive historie
giver faget det nødvendige skriftlige fundament og træner forskellige skriftlige arbejdsformer og genrer fra 1.-3. g. Et kapitel er dedikeret til form og formalia til de store projektopgaver som SRP.

OBS: Få forfatterbesøg til faggruppen om skriftlighed i historie.

 

 

 

 

 

 

Fra fortid til historie

Historisk metode er mere end kildekritik, og Fra fortid til historie klæder SRP-skriveren godt på til både konkrete undersøgelser og metodisk refleksion til det mundtlige forsvar.

Bogens sidste kapitler præsenterer forskellige tilgange til faget, og ét kapitel der tilegnet basal videnskabsteori i historiefaget.

 

 

 

 

 

 

SRP i det amerikanske valgår 2020

Amerikanske samfundsforhold er en SRP-klassiker, og valgåret 2020 inviterer i sig selv på masser af gode emner. Til formålet har vi dette power couple til hhv. historie og samfundsfag, gerne med hinanden eller hver for sig med engelsk. Bøgerne giver overblik og indblik i de centrale problematikker, der præger og har præget amerikansk politik og kultur.