Forlaget Columbus

Basal IP

1. Tegn en udenrigspolitisk periode

I skal være sammen i tremandsgrupper og I skal bruge figur 9.1 på s. 99.

Del nu de tre første perioder i dansk udenrigspolitik imellem jer. Hver person får et stykke papir og har nu fem minutter til at lave en lille tegning, som viser kendetegnene ved ”sin periode”. Brug både figuren og afsnit 9.1 i bogen. Der må kun tegnes ikke skrives ord.

Efter fem minutter fremlægger I jeres tegninger for hinanden. Lav til sidst en fælles tegning, som skal vise den sidste periode (2022 - ??).

2. Forklar Danmark som småstat

Alle tager udgangspunkt i figur 9.2 s. 100. Individuelt laver man nu tre hypoteser om Danmark som småstat – alle tre dele af figuren skal have sin egen hypotese. Vær gerne konkret i hypoteseformuleringen (fx i forhold til ressourcer og afhængigheden).

Alle kopierer nu deres hypoteser ind på en Padlet (www.padlet.com).

I plenum diskuteres hypoteserne – hvilke er gode og hvilke er mindre gode.

I par vælger man en hypotese fra Padlet’en ud, som man vil arbejde videre med. Brug 15-20 min. til at begrunde den valgte hypotese – inddrag tal og/eller begreber og teori om international politik.

3. Forlæng kapitlet

Det sidste afsnit i bogen (afsnit 9.5) berører Danmarks rolle i Arktis og især omkring Grønland. Der er sket en del siden bogen udkom, især i forhold til det dansk-grønlandske og amerikanske forhold.

Skriv nu individuelt en lille fortsættelse af kapitlet med overskriften ”USA vil overtage Grønland”. Beskriv kort hvordan udviklingen har været, og hvilke muligheder Danmark som småstat har i sin udenrigspolitik i forhold til konflikten med USA.

Jeg handler som

Skole

Forlaget Columbus

Offentlig institution
(for skolens ansatte)

Privat

Forlaget Columbus

Privatkunde
(privat, studerende
og virksomhed)