Forlaget Columbus

A United States? Elevkonkurrence 2024

Bøger

 • Erling Bjøl og Niels Bjerre Poulsen (2021). USAs historie. 6. udgave. Gyldendal.
  I USA’s historie trækkes de lange linjer fra koloniseringen og stormagtens tilblivelse til dagens USA. Bogen er med tiden blevet et klassisk værk om supermagten, og 6. udgave er revideret, opdateret og udvidet. Erling Bjøl er forfatter til bogens kapitler om den multifacetterede amerikanske historie frem til årene med George W. Bush som præsident, mens Niels Bjerre-Poulsen skriver anden del af bogen, der omhandler tiden fra Barack Obamas tiltrædelse og runder af med præsidentskiftet i januar 2021.
 • Dorthe Hjort Jensen (forår 2024). Liberty, Guns and Babies. Forlaget Columbus.
  Liberty, Guns and Babies kaster et blik på den amerikanske fortælling om frihed, lighed og jagten på lykke, samt den splittelse som er en ufravigelig del af historien om USA. Bogen er skrevet til undervisningen i engelsk på A- og B-niveau. De første to kapitler undersøger baggrunden for nationens grundlæggelse og amerikansk national identitet. Herefter følger tre tematiske kapitler, der gennem debatter om våbenlovgivning og abort belyser splittelsen og den stigende polarisering i samfundet. Udkommer i foråret 2024.
 • Jeppe Bæk Meier og Rasmus Thestrup Østergaard (2019). USA’s tilblivelse. Forlaget Columbus.
  Hvorfor er frihedsbegrebet centralt i amerikansk selvforståelse? Hvad ligger bag amerikanernes syn på USA's rolle i verden? Hvorfor bliver racespørgsmålet ved med at dukke op i amerikansk politik og kultur, og hvorfor vil amerikanerne ikke give slip på deres skydevåben? USA's tilblivelse behandler den afgørende periode fra starten af 1600-tallet til slutningen af 1800-tallet, hvor USA blev til, fra de første kolonister ankom til det nordamerikanske kontinent til borgerkrigen og dens langvarige aftryk på det amerikanske samfund. Her møder vi både puritanere, revolutionære, indianere og både store personligheder og "almindelige" skæbner. Bogen dækker centralt kernestof i historiefaget om blandt andet stats- og nationsdannelse og giver oplagte samarbejdsmuligheder med samfundsfag og engelsk.
 • Jørn Brøndal (2020). Det sorte USA. Fra uafhængighedserklæringen til Black Lives Matter. Gads Forlag.
  Jørn Brøndals glimrende bog bringer læseren helt derind i amerikansk identitetsopfattelse, hvor det gør ondt – til spændingsforholdet mellem friheds- og lighedsidealerne og det sorte Amerikas rå virkelighed. Bogen skildrer den afro-amerikanske befolknings historie: slaveriet og dets ophævelse, raceadskillelsen, borgerrettighedsbevægelsen i 1950’erne og 1960’erne, Barack Obamas vej til præsidentembedet og raceurolighederne, som igen og igen bryder ud. Det sorte USA opruller et omfattende persongalleri spændende fra aktivister som Frederick Douglass, Rosa Parks, Martin Luther King og Malcolm X til politiske ledere som Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Franklin D. Roosevelt og Barack Obama. Kan læses i uddrag.

Jeg handler som

Skole

Forlaget Columbus

Offentlig institution
(for skolens ansatte)

Privat

Forlaget Columbus

Privatkunde
(privat, studerende
og virksomhed)