Forlaget Columbus

Politikbogen

Velkommen til hjemmesiden for Politikbogen

2. udgaven af Politikbogen er et ”must” i valgkampen op til folketingsvalget 1. november. En valgkamp der sjældent har været så uforudsigelig som nu.

En nøgleaktør i den kommende valgkamp bliver Det Radikale Venstre. Baggrunden for udskrivelsen af valget er de radikales trussel om at vælte regeringen som følge af den såkaldte minkkommission, som sammen med minksagen behandles indgående i Politikbogens kapitel 10. Men det Radikale Venstre står i en vanskelig situation vælgermæssigt. Partiet bløder fortsat vælgere efter store interne spændinger som følge af beskyldninger om seksuelle krænkelser, og netop de interne splittelser i folketingets partier behandles i Politikbogens kapitel 5. Kapitlet kan med fordel suppleres med DR’s aktuelle dokumentarserie ”Partier i brand”. Men det Radikale Venstre vil også være udfordring efter et valg. Med flere ultimative krav bl.a. afvisningen af et asylcenter i Rwanda har partiet måske malet sig op i et hjørne både i forhold til rød og blå blok. Men her kan de radikales nybrud på udlændingeområdet måske redde dem. Kig i Politikbogens kapitel 4 og få mere at vide om, hvad der ligger til grund for partiets kursændring på udlændingeområdet, og hvad denne kursændring indeholder.

Find undervisningsforløbet om folketingsvalg 2022 og de tilhørende data ovenfor.

Politikbogen belyser gennem de to overordnede temaer "Dansk politik i en brydningstid" og "Magt og demokrati i Danmark og verden" det politiske kernestof på en måde, som gør det politiske begrebs- og teoriapparat let at anvende for eleverne og besvare ovenstående spørgsmål.

Med afsæt i en lang række aktuelle sager, lige fra de interne splittelser i de danske partier til den populisme, som i øjeblikket rammer den vestlige verden, indeholder Politikbogen bl.a. kapitler om partisplittelser, partiadfærd, vælgeradfærd, ideologier, demokrati, politiske strukturer, magt og sammenhængen mellem deltagelse, rettigheder og pligter. Bogen er tilpasset de nye læreplaner for samfundsfag på A-niveau.

På denne side kan du finde supplerende materiale til bogen.

Jeg handler som

Skole

Forlaget Columbus

Offentlig institution
(for skolens ansatte)

Privat

Forlaget Columbus

Privatkunde
(privat, studerende
og virksomhed)