Forlaget Columbus

Kommunikation og medier

Tv-forbrug og tv-reklamer

Tabel 5.5, 5.12, 5.13 og figur 5.1

Opgaver:

Tv-forbruget i 1990 ligger markant under de øvrige år. Hvad kan forklaringen på det være?

Undersøg udviklingen frem til 2000 og efter 2000.

Hvad kan udledes om tv-forbruget i forskellige alders- og erhversgrupper?

Hvordan svarer det til jeres eget tv-forbrug.

Undersøg, hvilken betydning valget 2. oktober 2011 har haft for nyhedssendingen i ugerne op til valget (uge 37-39). Sammenlign med årsgennemsnittet i tabel 5.5. Find selv andre vigtige mediebegivenheder og undersøg deres effekt på tv-forbruget.

Hvordan har udviklingen været i mængden af tv-reklamer?

Hvor meget tæller tv-reklamer i det samlede reklameforbrug?

Diskuter, om det er rimeligt at lægge begrænsninger på tv-stationernes ret til at placere reklamer i sendefladen. Inddrag evt. Birgitte Tuftes undersøgelse i diskussionen (se links).

Links

Gallup har oplysninger om medieforbrug, tv og radio (Se ’Nyhedscenter’ - 'Statistik') og forbruget i en given uge. Der er også oplysninger om enkeltudsendelsers seertal udtrykt ved rating. Rating omregner til fuldtidsseere – har to seere hver set halvdelen af udsendelsen tæller det for en seer i ratingen. En redegørelse for TV-meter målingerne findes også. På det nordiske informationscenter NORDICOMs hjemmeside kan man finde artikler om nordiske medier og statistiske oplysninger om medieforhold i de nordiske lande. Børn og reklamer er undersøgt af Birgitte Tufte, der er professor, dr. pæd. Kulturstyrelsen har desuden lavet adskillige rapporter om børn og tv-reklamer.

Jeg handler som

Skole

Forlaget Columbus

Offentlig institution
(for skolens ansatte)

Privat

Forlaget Columbus

Privatkunde
(privat, studerende
og virksomhed)