Kapitel 5
- Til afsnit 5.2 kan ”Clement interviewer Francis Fukuyama” (varighed 28:23) anbefales. Fukuyama tror ikke på, at USA med sin autoritære facon kan vinde krigen i Irak, men mener, at USA bør trække sig ud af Irak. International interventionspolitik bør være et ærinde for mangfoldige, samarbejdende og konkurrerende demokratiske organisationer som FN, NATO osv.
- Også til afsnit 5.2: Se en film om FN indefra, hvor man følger forhandlinger. Filmen hedder ”Diplomacy – spillet om Darfour” (varighed 47:34).
- Se filmen “Gaddafi – vores værste fjende” (varighed 54:20), der er en fascinerende geopolitisk og dokumentarisk thriller, som viser det internationale taktiske politiske spil, som finder sted i kulissen, mens den otte måneder lange krig i Libyen udkæmpes i 2011.
- Som opfølgning på afsnit 5.3.2 kan man se filmen “Derfor sulter de i Malawi” (varighed 30:00). Filmen ser bl.a. på, om der er muligheder for at forbedre situationen i Malawi, og på den rolle, globaliseringen, Verdensbanken og Valutafonden spiller.
- Til afsnit 5.4 kan man se filmen “EU lige på og kort” (varighed 14:22), hvor Einer Lyduch fra Nyt Europa bl.a. fortæller om, hvorfor det er en god idé, at Danmark fortsat er medlem af EU.
- Desuden kan man til afsnit 5.4 se “Populisme – Europa i fare” (varighed 53:07). I lyset af en stigende utilfredshed med den økonomiske krise og høje arbejdsløshed har Marine Le Pen i Frankrig, Geert Wilders i Holland, Viktor Orbán i Ungarn og Beppe Grillo i Italien opnået en støt stigende opbakning til deres politiske budskaber. En årsag er måske, at de har enkle svar på komplicerede spørgsmål. Uanset emnet er svaret: Stop indvandringen, EU og den magtfulde elite.